Aktuális

Angliában fogták el a magyar unokázós csalókat

A pár már hónapok óta Nagy-Britanniában élt, onnan irányított egy bűnözői csoportot, mely időseket vert át.

Egy 34 éves férfi és egy 30 éves nő Nagy-Britanniából irányított egy olyan bűnözői csoportot, amely az úgynevezett unokázós csalásokra specializálódott. A magyar pár hónapok óta a szigetországban élt, onnan telefonált idős sértetteknek, azt színlelve, hogy az unokáikat baleset érte. A sértettek több százezer vagy akár milliós nagyságrendű összegeket adtak át azoknak a futároknak, akiket a bűnszervezet vezetői irányítottak a becsapott emberek magyarországi lakcímére.

unokázós csalók elfogás anglia

(Police.hu)

Az európai elfogatóparanccsal is körözött személyek felkutatását a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Célkörözési Alosztálya kezdte meg a Pest megyei rendőrökkel együttműködve. A gyanú szerint a bűnözői páros Angliában rejtőzött, ezért a magyar fejvadászok a Célkörözési Egységek Európai Hálózatán (ENFAST) keresztül felvették a kapcsolatot a brit NCA UKICB (Nemzeti Bűnügyi Ügynökség) Célkörözési Egységével. Az együttműködésnek köszönhetően kiderült, hogy a keresett személyek Liverpoolban tartózkodnak. Az angol társzervnek a férfit és a nőt 2019. november 22-én összehangolt rendőri akció keretében sikerült kétséget kizáróan beazonosítania, majd a helyi rendőrökkel együttműködve liverpooli lakásukban elfognia és őrizetbe vennie.

A férfi és a nő Magyarországnak történő átadásáról a későbbiekben dönt a bíróság.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top