Aktuális

Elmeorvosi vizsgálatot sürgetnek a győri késelőnél

A 17 éves fiatal jelenleg egy kétszemélyes cellában őrzik, ott várja az eljárás folytatását. Védője szerint egyáltalán nem biztos, hogy börtönbe kellene küldeni.

Faragó Péter ügyvéd, a 17 éves H. András védője a Magyar Nemzetnek nyilatkozva elmondta, védence elmeorvosi szakértői vizsgálata még el sem kezdődött, amíg azonban nem születik meg az eredmény, addig nem tudható, hogy börtönbe kell-e mennie a tanárnőjét megkéselő diáknak, vagy orvosi kezelésre van inkább szüksége. 

Az ügyvéd legutóbb hétfőn látogatta meg kliensét a győri büntetés-végrehajtás intézetében, ahol egy három négyzetméteres, kétszemélyes cellában, de egyedül őrzik, kamerákkal is megfigyelve. A védő elmondta, hogy az őrök szerint a diákkal nincs probléma, együttműködő, emellett azonban teljesen magába zárkózott, és nem tudja felidézni, hogy pontosan mi történt. 

A rendőrség járművei a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma előtt 2019. december 5-én, a késelés napján (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

H. Andrást a késelés napján kihallgatták, amikor beismerte, és megbánta a tettét. Az ügyvéd szerint az elmeorvosi, pszichiáteri és pszichológiai vizsgálatok lezárultáig a nyomozók sem tudhatják, hogy az ügy büntetőjogi vagy egészségügyi kategóriába tartozik-e. Utóbbira lehet esély, miután a fiatal az incidens előtti héten elmondta a szüleinek, hogy az iskolai stressz miatt állandó gyomorfájdalma és hasmenése van. A szülők ekkor be is jelentették egy pszichológushoz, ám az első kezelésre már nem került sor a késelés miatt. 

A tanárnőt korábban meglátogatta az elkövető édesapja a kórházban, a pedagógus pedig azt mondta, kész megbocsátani a fiúnak a tettéért. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top