Aktuális

Negyedórán át beszélt az öngyilkosságot megkísérlő nőhöz a tiszt

Megmentette az életét.
rendőrség rendőrautó bűncselekmény

Az országban összesen húsz Tevékenység-irányítási Központ működik, ahol a tűzoltók és a rendőrök egy helyiségben, mégis külön dolgoznak. A 112 operátoraihoz képest ők már sokkal élesebb helyzeteket kezelnek és a legkeményebb szituációkban hoznak gyors döntéseket vagy éppen tartják a lelket abban, aki feladni készül – derül ki az Index riportjából.

Egy hónapja egy öngyilkos hívta a segélyhívót, akit – az előírás szerint – a 112 operátora azonnal továbbkapcsolt a rendőrökhöz. Csizmás Beáta, ügyeletes tiszt fogadta a hívást, és nagyjából negyedóráig beszélt a nőhöz.

„Mondta, hogy felvágta az ereit, de nem ennyire akarta. Kértem, hogy legyen együttműködő! A fürdőszobában volt, és olyan szinten megvágta a kezét, hogy nagyjából egy liter vért vesztett, úgyhogy már elég nagy probléma volt. Közben hívtuk a mentőket és a katasztrófavédelmet. Folyamatosan tartottam benne a lelket, de már kezdett kába lenni. Könyörögtem neki, hogy nyissa ki a bejárati ajtót, mert akkor hamarabb be fogunk jutni, hamarabb el tudjuk látni. Végül kinyitotta, és megmentettük az életét” – mondta az Indexnek a tiszt. 

Csizmás a 112 bevezetése óta, majdnem hat éve dolgozik a budapesti TIK-ben, több ezer hívást fogadott, de az ilyen eseteket sem érzi lelkileg megterhelőnek, neki az a feladata, hogy ezeket a helyzeteket kezelje.

Ha te, vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkisegély-szolgálatot!

(via)

(Kiemelt kép: illusztráció, iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top