Aktuális

Egyszerre imádják és szidják ezeket a babás fotókat

Cuki vagy ciki a karácsonyi dizájnba öltöztetett újszülött?

Nemigen hiszem, hogy a magyarországi szülészeteken ilyesmire lenne idő és energia (a pénzt említeni sem merem), de tőlünk ráérősebb országokban állítólag már terjed az a szokás, amit egy texasi kórház honosított meg. A Metodista Gyermekkórházból, immár ötven éve, minden karácsonykor egy nagy piros zokniba bújtatva, és egy hozzá illő kötött sapkában engedik haza az újszülötteket. (Észak-Amerikában a Mikulás a kandallóra akasztott, általában piros zoknikba teszi az ajándékait, erre utal a kórházi szokás.) – írja a 24.hu.

„A piros zoknikat és a sapkákat egy Bluebirds (Kékmadarak) nevű önkéntes csapat készíti, akik egész évben rengeteget segítenek a kórház személyzetének. A családok, melyekben karácsonyi baba születik, általában évtizedekig kincsként őrizgetik a sapkákat és a zoknikat” – áll a cikkben. A hagyományról videó is készült:

Vannak ugyanakkor olyan vélemények, hogy a dolog nem „cuki”, inkább ciki, merthogy egyrészt öncélúan zavarják vele az újszülötteket a legérzékenyebb órákban, másrészt inkább csak „bohócot csinálnak belőlük”, mint mikor apró jelmezbe öltöztetve fotózzák őket.

Mi most nem foglalnánk állást (hiszen magunk is többféleképp gondolkodunk itt a szerkesztőségben), de a ti véleményetekre kíváncsiak vagyunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top