Aktuális

Késelés az esztergomi gyermekotthonban: a nevelőnek esélye sem volt megakadályozni

A támadó kamasz kilenc hónapja egy férfit próbált meg kirabolni.

Tegnap derült ki, hogy egy 13 éves lány hátba szúrta két évvel idősebb iskolatársát egy esztergomi gyermekotthonban. Az eset még december 29-én történt, a gyereket letartóztatták.

A Blikk most azt írja, a támadást sem veszekedés, sem vita nem előzte meg. Annyira hirtelen történt, hogy a nevelőnek esélye sem volt megakadályozni. Ám az ő közbelépése akadályozta meg a nagyobb bajt. Ő húzta ki a kést a lány hátából, ami a jobb lapockája alá hatolt, majd riasztotta a mentőket. A fiatalt életveszélyes állapotban szállították kórházba.

A lap megtudta, hogy a késelő kamasz kilenc hónapja, tavaly márciusban azért került a gyermekotthonba, mert Cegléden egy törött sörösüveggel próbált kirabolni egy férfit. Ezért felfegyverkezve elkövetett rablás miatt indult büntetőeljárás ellene.

A mostani eset életveszélyt okozó testi sértésnek minősül, ami miatt 2-8 évig terjedő börtönbüntetés szabható ki. Azonban a gyanúsított szabadságvesztéssel nem büntethető, mert a bűncselekmény elkövetésekor még nem töltötte be a 14. életévét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top