Aktuális

Tiltakoznak a gokartpálya ellen a szadaiak

A nyugalmukat és a természeti értékeket is féltik a Pest megyei település lakói.

A Pest megyei Szada melletti szántóföldön akar gokarpályát építeni egy vállalkozó, a helyi lakosok azonban attól tartanak, hogy a várható zaj tökreteszi majd a pihenésüket, nő a légszennyezettség és az ingatlanjaik is elértéktelenednek miatta – tudta meg a Blikk.

A helyi Tavirózsa Környezet- és Természetvédő Egyesület aláírásgyűjtésbe kezdett, valamint petíciót is indított a beruházás engedélyezése ellen. Alelnökük, dr. Tatár Sándor felhívta a pálya a környezeti értékeket, védett állatok és növények élőhelyét is veszélyeztetné.

gokart

(Illusztráció: iStock)

A pályaépítést tervező vállalkozó, Körmöczi Csaba ugyanakkor azzal védekezik, hogy zajszintmérést végeztek és szakértői véleményük van arról, hogy a versenygokartok nem hangosabbak a megengedett 50 decibeles értéknél. Versenyek pedig évente legfeljebb 4 hétvégén lennének, 10 perces futamokkal.

A lakosok vitatják a zajszintmérés eredményeinek hitelességét.

Pintér Lajos, Szada polgármestere elmonta: lakossági fórumot szerveznek a témában és ha a helyiek nem akarják a gokartpályát, akkor a testület nem engedélyezi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top