Aktuális

18 órán át volt a lavina fogságában egy 12 éves lány

A lány két testvérét elveszítette a katasztrófában.

Száz halálos áldozatot követeltek lavinák Kasmír pakisztáni részén a hét elején – közölték szerdán hivatalos források. A hegyekből lezúduló hótömeg Indiában legkevesebb 10 embert ölt meg és Afganisztánban is számos áldozatot szedett.

Képünk illusztráció / Getty Images

A pakisztáni katasztrófavédelmi hivatal szerint a lavinák miatt sok falu el van zárva a külvilágtól a festői szépségű Neelam-völgyben, de több földcsuszamlás is volt a térségben, ahol emiatt rendkívüli állapotot hirdettek ki.

A mentőegységek még szerdán is kutattak túlélők után. Ezek egyik volt Samina. „Azt hittem, meg fogok halni” – mondta a lány a Reuters brit hírügynökség tudósítójának a muzaffarabadi kórházban, ahol több tucatnyi sérültet ápolnak.

Samina édesanyját, Sahnaz Bibit már korábban kiásták az épületből, de elveszítette fiát és másik lányát. Az édesanya elmondta, hogy a természeti csapás nagyon gyorsan történt. „Nem hallottunk semmilyen morajt az előtt, hogy háromszintes házunkat betemette a hótömeg.”

A házban családján kívül más falusi is tartózkodott, 18-an meghaltak közülük.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top