Aktuális

A Grammy-főnök szerint azért küldték el, mert szót emelt a zaklatás ellen

A díjakat osztó szervezet volt első embere szerint a bérkülönbségekkel kapcsolatos panaszai is hozzájárultak az eltávolításához.

A hazai sajtóban nem kapott különösebb figyelmet, hogy a Grammy-díjátadókat szervező The Recording Academy múlt héten hat hónapra felfüggesztette Deborah Dugan vezérigazgatót. A Huffington Post értesülései szerint az elnököt azért állították félre, mert az akadémia egyik munkatársa panaszt tette ellene, azt állítva, hogy minősíthetetlen stílusban kommunikál a beosztottjaival, emellett mérgező és elviselhetetlen munkakörnyezetet alakított ki a szervezetnél.

Dugan azonban a tegnapi napon visszaszólt, szerinte ugyanis nem ezért vonták felelősségre, hanem éppen azért, mert ő maga is panaszt tett, szexuális zaklatásokkal, valamint a férfiak és a nők fizetése közti különbséggel kapcsolatban, sőt még a díjak jelölési folyamata során fellépő összeférhetetlenségekkel kapcsolatban is szót emelt. Ügyvédei egyébként a korábbi elnök, Neil Portnow asszisztenseként azonosították a Dugan ellen panaszt tévő munkatársat, azt állítva, hogy az elnök ellen hadjárat folyik, amióta nem volt hajlandó tanácsadóként több százezer dollárért foglalkoztatni a tavaly távozó Portnow-t.

Deborah Dugan az idei Grammy-díjátadó előtt egy héttel szólt vissza a gálát szervező Recording Academynek (Fotó: Getty Images)

A korábban a Disney-nél, illetve a U2 énekese, Bono által alapított RED jótékonysági szervezetnél dolgozó Dugan ügyvédei ezzel egy időben diszkriminációval kapcsolatos panaszt is benyújtottak a tegnapi nap során az amerikai esélyegyenlőségi bizottsághoz, az Equal Employment Opportunity Commissionhöz.

Dugan azt állítja, ő is szexuális zaklatás áldozatává vált, amelyet épp az akadémia jogi ügyeiben eljáró Joel Katz követett el – a férfi tagadta a vádakat.

A Huffington Post információi szerint a nő még tavaly december 22-én írt e-mailt az akadémia HR-osztályának a panaszaival. Ebben kitért arra is, hogy a fizetése kevesebb, mint elődjének volt.

Ebben a levélben Dugan „fiúk klubjának” nevezte az akadémiát, amely az anyagi érdekeket a szervezet célkitűzései fölé helyezi.

A Recording Academy az esettel kapcsolatban közleményt adott ki, amelyben azt írják, két független vizsgálatot is indítanak Dugan panaszaival, illetve az ellene felhozott sérelmekkel kapcsolatban.

A nő egyébként azt állítja, hogy Joel Katz még tavaly májusban próbált hozzá közeledni, miután Dugan elfogadta az akadémia elnöki posztját. A férfi ekkor elhívta vacsorázni, ahol bizalmaskodó stílusban beszélt vele, „bébinek” szólította, emellett „nyilvánvaló és viszonzatlan módon próbálta Ms. Dugant romantikus kapcsolatra rábeszélni”. A vacsora végeztével a férfi megpróbálta megcsókolni a nőt, aki ezt nem hagyta, ennek ellenére Katz a továbbiakban is zaklatta a közeledésével.

A 2020-as Grammy-díjátadóra január 27-én kerül sor Los Angelesben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top