Aktuális

Ne mobilozz a kádban! Egy 15 éves francia lánynak ez lett a veszte…

A kamasz apja a töltőgyárakat és az olcsó töltőket hibáztatja a tragédia miatt.

Meghalt egy 15 éves lány a franciaországi Marseille városában, miután töltőn lévő mobiltelefonja beleesett a vízbe, miközben ő a kádban fürdött – jelentette a helyi sajtó nyomán a 24.hu. Tiffennt hiába szállították gyorsan kórházba, az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. A francia sajtóban megjelent információk szerint áramütés okozta szívleállás miatt halt meg.

Képünk illusztráció / Photo by Karla Alexander on Unsplash

Apja a BFM TV francia hírtelevíziónak elmondta,  folyamatos küzdelem rávenni három gyerekét arra, hogy ne vigyék be mobiltelefonjukat magukkal a fürdőszobába. A kislány, akire rá kellett törni a fürdőszobaajtót, mert nem válaszolt a hívásaikra, a kádban feküdt, a telefonja a vízben volt, a töltő pedig bedugva.

A helyi hatóságok nyomozást indítottak, az apa viszont a töltőgyárakat hibáztatja, mert  szerinte a töltőket olyan biztosítékkal kellene ellátni, ami lekapcsolja a szerkezetet, ha víz éri. Az apa az olcsó, nem hivatalos mobiltöltőket gyártó cégek ellen is kikelt, akik nem megfelelően biztonságos készülékeket gyártanak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top