Aktuális

Üzentek a koronavírus miatt karanténba került magyarok a luxushajóról

Egyre több a fertőzött a japán kikötőben veszteglő óceánjárón.

Kína mellett jelenleg a Jokohama kikötőjében vesztegzár alá helyezett Diamond Princess üdülőhajó a Covid-19 vírus gócpontja. A fertőzöttek száma 542-re emelkedett az óceánjárón.

A luxushajón három magyar is tartózkodik, kettő zenészként, egy pedig pincérként dolgozik ott. A Fókusznak sikerült elérnie őket. Azt üzenik, hogy jól vannak, és már várják a karantén végét.

Buszokkal szállítják el a jokohamai kikötőben karantén alá vont Diamond Princess amerikai óceánjáró amerikai utasait 2020. február 17-én hajnalban, miután megérkezett Japánba az amerikai kormányzat által a mintegy négyszáz amerikai állampolgár evakuálására bérelt két chartergép (MTI/AP/Kyodo News/Jun Hirata)

A hajón egyébként 3700-an tartózkodnak, és azután vonták karantén alá, hogy egy Hongkongban kiszálló utasról kiderült: elkapta a koronavírust. Azóta egyre több a fertőzött a hajón, a betegeket a japán hatóságok csoportokban szállítják el több, külön erre a célra kijelölt kórházba.

Várhatóan napokon belül kiengedik a Diamond Princess összes utasát. Ám a személyzetnek még két hétig a hajón kell maradnia.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top