Aktuális

A konzulátus segítségével jutott haza a magyar, akinek minden iratát ellopta egy sirály

A repülőgép indulása előtt pár órával történt az incidens.

Repülőgépe indulása előtt öt órával rabolta ki egy sirály Barcelona kikötőjében a magyar turistát, írta meg a borsonline. A férfi repülőjegye, iratai, bankkártyája, pénze mind a kis oldaltáskában volt. Végül a főkonzulátus segítségével tudott hazajönni. 

Tolvaj sirály száll a tenger felett – Photo by Arthur Knoepflin on Unsplash

„A sirályok kalózéletet élnek. Nem restek a vízről visszatérő kisebb testű madarakat addig kínozni, míg ki nem öklendezik a megfogott halat, amit ők összeszednek, és elfogyasztanak – mondta el a Borsnak Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület sajtókapcsolatokért felelős munkatársa. – Azokon a strandszakaszokon, ahol az emberek etetik a sirályokat, előfordulhat, hogy rabolnak is. Amikor éppen nem kapnak a turistáktól ételt, unatkoznak, gyakran kezdenek lopkodni.”

A szakértő arra figyelmeztet, hogy a nagyobb példányok az emberre is képesek rátámadni, ezért egy külföldi utazás előtt érdemes felkészülnünk az állati zsebesek támadására.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top