Aktuális

Vaddisznó támadt Ricsire Borsodban

A fiút sokig a mentők sem merték megközelíteni, mert attól féltek, hogy az állat őket is megtámadja.

Vaddisznó támadott meg egy 21 éves fiút a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tardonán múlt szombaton. Tatárka Richárd az édesanyjával ment el megsétáltatni a bárányukat, amikor egyszer csak egy vaddisznó tűnt fel a semmiből.

„Ricsinek esélye sem volt a menekülésre, az állat pillanatok alatt odaért, aztán felöklelte. Én ordítottam, ahogy csak tudtam, mert azt gondoltam, a hangtól megijed a disznó, és elmegy. Közben hívtam a segélyhívót. Egy idő után az állat eltűnt, de nem mertem a fiamat megközelíteni, mert féltem, hogy visszajön, és engem is megtámad” – mesélte a Blikknek az anya.

vaddisznó

(Illusztráció: Getty Images)

A kiérkező rendőrök és mentők a sár miatt nem tudták járműveikkel megközelíteni a sérült fiút, gyalog pedig nem mertek odamenni, mert attól féltek, hogy az állat őket is megtámadja.

A vadásztársaság emberére hiába vártak, így végül a fiú nagybátyja és egy mentőorvos ment Ricsiért, akit azonnal kórházba szállítottak. A fiút megműtötték, az állapota már stabil, de felépüléséig még hosszú az út, újra kell majd tanulnia járni.

A vadásztársaság elnöke,  Pethő Zoltán a lap megkeresésére tagadta, hogy a fővadász csak két órával később ért volna a támadás helyszínére. Elismerte ugyan, hogy valóban kaptak értesítést, ám állítása szerint, mire kollégája odaért, már nem talált ott senkit.

A család ügyvédhez fordult.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top