Aktuális

Kenyérsütővel fűtötték be a gyerekszobát, meghalt a kisfiú

Feltöltőkártyával fizettek a gázért, elfogyott a pénz, az anya ezért egy kenyérsütővel fűtötte be kisfia szobáját a februári hidegben.

Egy 43 éves nő négy kiskorú gyermekével és édesanyjával élt együtt egy miskolci családi házban. A házat gázkazánnal fűtötték, de mivel rossz anyagi helyzetben voltak, a gázért feltöltőkártyával fizettek. 2019. február végén a kártyáról elfogyott a pénz, de a hideg téli idő miatt a nő úgy döntött, hogy más módon fogja a szobák fűtését biztosítani.

Ez alkalommal a házban csak az anya, a nagymama és legkisebb gyerek tartózkodott, mivel a másik három testvér az apánál töltötte a hétvégét. A nő az édesanyjával közösen használt szobában egy gofrisütővel fűtött, míg a fia szobájába éjszakára egy elektromos kenyérsütőgépet vitt be, amelyet a gyermek ágyától mindössze öt centiméterre, a laminált padlóra tett. Bekapcsolta, a sütő részét felnyitotta, hogy a meleg azon keresztül áramoljon kifelé. Gyermekét lefektette és távozott a szobából.

tűz

Illusztráció: Getty Images

Hajnalban az ágytakaró rácsúszott a kenyérsütőre, ettől tűz keletkezett. A tűz átterjedt az ágyneműre, a matracra és a bútorzatra, melynek következtében a szoba teljesen lángba borult. A tüzet először a nő észlelte, megpróbálta menteni a gyermekét, de a nagy füst miatt nem tudott bejutni a szobába, és mivel a tűz egyre hevesebben lángolt, az édesanyjával együtt ki kellett menekülniük a lakásból. A gyermekszobában alvó ötéves kisfiú felébredt a tűzre, megpróbált menekülni az ablak irányába, de a szobából már nem jutott ki. Szén-monoxid-mérgezés és az égési sérülések következtében a helyszínen elhalálozott.

A tüzet végül a kiérkező tűzoltók fékezték meg. A tűz a kenyérsütő nem rendeltetésszerű használata következtében keletkezett. Az ügyészség szerint a vádlott a cselekménye lehetséges következményeit azért nem látta előre, mert a tőle elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztotta. A nővel szemben felfüggesztett fogházbüntetést indítványoztak.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top