Aktuális

12 denevér életébe került a fakivágás Dunavarsányban

A fában denevérek aludták téli álmukat, mégis kivágták.
denevér

Az udvarában akart kivágni egy fát egy dunavarsányi lakos, amihez kérte és meg is kapta az önkormányzat engedélyét. Mielőtt azonban munkához látott volna, észrevette, hogy a fában denevérek alusszák téli álmukat. Az illető ezek után felhívta a Mályi Madármentő Állomást, és tanácsot kért, mit tegyen. Délután azonban már az odúból kiesett (vagy kiszórt) denevérekhez riasztották az Állatmentő Sereget, mely Facebook-oldalán számolt be a történtekről.

Hogy pontosan mi történt, miért nem fogadták meg a madármentők tanácsait, azt egyelőre nem tudni. Az azonban bizonyos, hogy 12 denevér elpusztult. A túlélők sérüléseit ellátták és a Szentendrei Kisállatkertbe kerültek, ahol a továbbiakban gondoskodnak majd róluk.

Az Állatmentő Sereg természetkárosítás miatt feljelentést tett, továbbá az önkormányzatnak azt javasolják, hogy fakivágás előtt kapjon sokkal komolyabb kontrollt a fa lehetséges élővilága.

Hazánkban a denevér védett állat, egy példány eszmei értéke 10.000 forint.

(Nyitókép: illusztráció, Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top