Aktuális

A BKK tanácsa metrópótlás idejére: SÉTA

Tényleg ez a legegészségesebb.

A forgalomszervezési előkészületi fázisban tart a 3-as metró felújításának földrajzilag középső szakasza, ezzel fejezik be a vonal teljes rekonstrukcióját. Erről beszélt Varga Ivett, a BKK nemrég kinevezett vezérigazgatója az InfoRádióban. 

Varga felhívta a figyelmet, hogy a belvárosi metrószakaszok meglehetősen rövidek, így egy-egy metrószakasz kiváltása esetén ők valós alternatívának gondoljuk a gyaloglást, illetve a közbringarendszer használatát, amire szeretnék is ösztönözni a lakosságot. 

A belvárosi szakaszon rövidebbek a távolságok (Fotó: Pixabay)

A belvárosi szakaszon rövidebbek a távolságok (Fotó: Pixabay)

A belvárosi metrószakasz felújítása március 9-én a Ferenciek tere és az Arany János utca metrómegállók lezárásával kezdődik. Ettől kezdve ki is váltják az állomásokat, a Duna partján közlekedő 2-es villamost sűrítik, és hasonlót tapasztalhatnak az utasok a 47/49-es villamos esetében, valamint a Kossuth Lajos utcában közlekedő buszoknál is. „A lezárt állomásokkal kapcsolatban folyamatosan hangsúlyozzuk a lakosság felé, hogy a Kálvin tértől 6-8 perces, az Astoriától 4-5 perces, a Deák térről és a Vörösmarty térről pedig 8-10 perces sétával a szomszédos megállók viszonylag könnyen elérhetők” – fogalmazott Varga. Hozzátette, a 15-ös és 115-ös buszok azért biztosítani fogják a pótlást.

Minden a metrófelújításról

(Infostart)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top