Aktuális

Üvegen keresztül láthatják egymást a karanténba zárt diákok és szüleik

Igyekeznek olyan körülményeket teremteni a gyerekeknek, hogy ne viselje meg őket a bezártság.

Jó körülmények között van az a 11 magyar diák, két kísérőtanár és két buszsofőr, akik észak-olaszországi tanulmányútjuk után kerültek karanténba, mert hosszú időt töltöttek a koronavírus miatt lezárt olasz környék közelében.

A gyerekeket és felnőtteket tágas, kétágyas, fürdőszobával és tévével ellátott szobákban helyezték el a Szent László kórházban. Teljes ellátást kapnak, a közös hűtő a folyosón van, oda csak szájmaszkban, gumikesztyűt húzva léphetnek ki, és az a kérés, hogy minél rövidebb ideig tartózkodjanak ott – írja a Hvg.hu az egyik lány édesanyjának elmondása alapján.

A diákokat 8 és 20 óra között bármikor meglátogathatják a hozzátartozók, barátok. Egy hermetikusan lezárt üvegablakon keresztül láthatják, és valamennyire hallhatják egymást. Be lehet vinni nekik ételt, italt, laptopot is.

Az édesanya szerint a karantén nem a gyerekek álma, de igyekeznek olyan körülményeket teremteni nekik, hogy lelkileg ne gyötörje meg őket. A legutolsó információk szerint mindenki tünetmentes.

Amikor a diákok megtudták, hogy megfigyelés alatt tartják őket, zokogtak. Az édesanya szerint felháborító, hogy vasárnap a gimnázium igazgatója nem hívta fel a szülőket, hogy tájékoztassa őket a karanténról.

(Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Friss hírek a koronavírussal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top