Aktuális

Kisétált a tesióráról, és felakasztotta magát egy negyedikes fiú Kozármislenyben

Szerencsére a társai nem sokkal később utánamentek, és megmentették.

Szerencsére túlélte, és már jó van az a negyedikes fiú, aki kiment a tornaóráról, és felakasztotta magát az öltözőben szerdán – írja a Szabad Pécs.

A lap szerint a Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola diákja testnevelés órán vett részt, ahol egy vagy több feladatot nem vagy nem megfelelően sikerült megcsinálnia. Az egyik ilyen után kiment a tornacsarnokból, hogy öngyilkos lesz.

Miután a diák elhagyta a tornatermet, az öltözőben tényleg megpróbálta felakasztani magát. Szerencsére nem sokkal később több osztálytársa is utánament, és sikerült megmenteniük a tanulót. Mentőt hívtak hozzá, bár az nem teljesen egyértelmű, hogy azonnal, vagy csak jóval később.

Az esetet megerősítette Bíró Károly, Kozármisleny polgármestere is, de nehezményezte, hogy az iskolaigazgató csak egy nappal később értesítette róla. Varga Éva igazgató azt mondta, ő csak betartotta a hivatalos utat, előbb a tankerületet és a minisztériumot értesítette a történtekről.

Az iskolában mentálhigiénés és pszichológus szakemberek segítenek a gyerekeknek.

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top