Aktuális

El akarják tüntetni a szexista plakátokat Budapestről

Fővárosi politikusoknak lett elegük a nőket tárgyiasító utcai plakátokból.

Kezdeményezi a szexista plakátok kihelyezésének tilalmát Budapesten két fővárosi politikus. A nemzetközi nőnapon kiadott közös közleményükben Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes és Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes azt írják, a főváros által kezelt hirdetési felületeken nem akarnak olyan plakátokat látni, amelyek árucikként láttatják a női testet.

A kerékpározást támogató plakát részlete Dániából (Forrás: Rankin / BMVI / DVR)

A kerékpározást támogató plakát részlete Dániából (Forrás: Rankin / BMVI / DVR)

„A nők teste nem árucikk! Emberként és női főpolgármester-helyettesként nem fogadjuk el, hogy városunkban napról napra a nők testét hirdetési felületként használó reklámok szegélyezik az utakat. Ezért indítványozzuk, hogy a Főváros által kezelt hirdetési felületeken a jövőben ne lehessen ilyen reklámokat megjelentetni. A női test nem reklámfelület! Budapest egy európai nagyváros, ahol nem engedjük meg, hogy tárgyiasítsák a nőket!” – áll a közleményben.

Szexizmus és politika

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top