Aktuális

Koronavírus: nem ellenőrizték az Olaszországból kedden hazatérő magyarokat

Az Utazómajom olvasója Nápolyból jött haza, azt mondja, a leszállás után egyszerűen kisétálhattak a repülőtérről.

„Egy ember se kérdezte meg, honnan jöttünk. Egyszerűen kisétáltunk az »exit« felirat alatt” – írta az Utazómajom nevű utazási portál egyik olvasója, aki kedden, repülővel jött haza a koronavírus-járvány miatt vesztegzár alá vont Olaszországból.

A beszámolójából egyébként kiderül, múlt csütörtökön érkezett meg Nápolyba, ahol semmi rendellenességet nem tapasztalt, azt leszámítva, hogy a helyi szervek fokozottabban figyeltek a fertőtlenítésre. Elárulta, a hétfő esti bejelentés váratlanul érte, és bár a légitársaságok sorra mondták vissza a járatokat, ő a WizzAirtől nem kapott semmilyen tájékoztatást, ezért kedden kora reggel elindult a nápolyi reptérre.

„Minden zökkenőmentesen haladt, a reptéri transzferbusz időben jött, nem volt tömeg, se feszültség az utasok között. A szokott módon mentünk végig a reptéri ellenőrző pontokon, bár itt már látszott az aggodalom az olasz dolgozók részéről. A gép pontosan jött, a felét is alig töltötték meg az utasok.”

Miután hétfő este a konzulátusi zöld számon azt mondták neki, hogy a koronavírus-járvány miatt Ferihegyre érve testhőmérséklet-ellenőrzésre kell számítania, az Utazómajom olvasója nagyon meglepődött, hogy gyakorlatilag ellenőrzés nélkül elhagyhatta a repülőteret. „Semmilyen kontrollal nem találkoztunk. Hőkaput nem is láttunk, egy ember se kérdezte meg, honnan jöttünk.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top