Aktuális

Mobiltelefonon dumálta végig az utat a nyírségi buszsofőr, videó készült róla

A Volánbuszhoz nem érkezett panasz, de kivizsgálják az ügyet.

Gönczi Gábor a következő konferálással nyitott a Tényekben: „Folyamatosan telefonált vezetés közben egy sofőr egy nyírségi távolsági buszjáraton. Az esetet levideózta egy dühös utas, aki azt mondta, hogy rendszeresen megszegik a szabályokat a buszsofőrök. Vezetés közben telefonálnak, beszélgetnek, hogyha viszont szólnak nekik az utasok, akkor megsértődnek.”

A Tényeknek beszélt egy utas, aki szerint mindennapos, hogy a buszsofőrök így viselkednek. Az ominózus felvétel, amit a Tények is közölt egy Nyírbátor és Penészlek közti útszakaszon készült. Az illető elmondta, hogy a sofőrök néha bagóznak is vezetés közben, ami végképp tiltott. 

A riportban Tar Béla vezetéstechnikai szakértő elmondja, hogy vezetés közben minden olyan magatartástól tartózkodni kell, ami elvonja a vezetéstől a figyelmet, és hogyha már telefonál valaki, azt tegye headsettel, noha még úgy is balesetveszélyes vezetni

A TV2-nek a Volánbusz Zrt. azt mondta, hogy hozzájuk nem érkezett panasz, de kivizsgálják az esetet. 

Vészhelyzet: 

Képünk illusztráció / Fotó: Profimedia

Képünk illusztráció / Fotó: Profimedia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top