Aktuális

Újabb koronavírus-gyanús beteget találtak a 18. kerületben

Az 54 éves pácienst koronavírus-gyanú miatt elkülönítették, mentőt hívtak, a váróban tartózkodók adatait pedig felvették.

Újabb koronavírus-gyanús pácienst különítettek el a 18. kerületi Zsebők Zoltán Rendelőintézetben, a háziorvosi rendelők szintjén. Erről Szaniszló Sándor kerületi polgármester számolt be a Facebookján.

Mint írja, az 54 éves beteget elkülönítették, és őrizet alatt tartják. A páciens egy másik emeleten, a röntgen szintjén is járt. Az emeleteket lezárták, és fertőtlenítik.

Mentőt hívtak a fertőzésgyanús pácienshez, a váróban tartózkodók adatait pedig felvették.

Egy hete ugyanebben a szakrendelőben nagyon hasonló eset fordult elő, miután az egyik ott dolgozó háziorvos koronavírus-gyanút állapított meg egy betegnél.

A kerületben élő holland férfi azonban egyszerűen kisétált a rögtönzött karanténból. Később előkerült, önként jelentkezett a koronavírus-járvány itthoni kezelésére felállított operatív törzsnél.

A két eset jól példázza, hogy nem szabad bemenni a háziorvoshoz, ha valaki a koronavírus tüneteit észleli magán, mert másokat is megfertőzhet. Inkább hívja fel az orvost, aki mentőt küld érte.

(Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)

Friss hírek a koronavírusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top