Aktuális

Újra van ellenőrzés az osztrák és a szlovén határon

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként csütörtöktől a rendőrök igazoltathatják és úticéljukról kérdezhetik az osztrák és a szlovén határon át érkezőket.
rendőrök, koronavírus, határátkelő

Az ORFK közleménye szerint Ausztria felől Magyarország területére belépni a nemzetközi forgalom számára – bármely ország állampolgárai részéről – Hegyeshalom, Sopron és Rábafüzes közúti határátkelőhelyeken lehet. A magyar és az osztrák állampolgárok a már felsorolt átkelőhelyeken túl igénybe vehetik a határátlépéshez Kópháza, Kőszeg, Bucsu és Szentpéterfa közúti határátkelőhelyeket is.

Szlovéniából Magyarország területére belépni a nemzetközi forgalom számára – bármely ország állampolgárai részéről – Tornyiszentmiklósnál és Rédicsnél lehetséges. A magyar és a szlovén állampolgárok e mellet igénybe vehetik a határátlépéshez Pince közúti határátkelőhelyet.

Az ORFK későbbi közleményében azt írta: a kormány döntése alapján ideiglenesen visszaállított határforgalom-ellenőrzés során a rendőrök igazoltatják és megkérdezik úti céljukról a Magyarország területére belépni szándékozókat. Mind a magyar, mind a külföldi állampolgárokat nyilatkoztatják arról, hogy koronavírussal fertőzött területről érkeztek-e.

A magyar állampolgárokat beléptetik Magyarország területére, majd – az utazási előzmények alapján – egészségügyi személyzet közreműködésével döntenek arról, hogy szükséges-e kéthetes hatósági házi karantén elrendelése. Fertőzés gyanúja esetén a mentőszolgálat kórházba szállítja az érintettet.

A Magyarországon átutazó külföldieknek a hatóságok egy úgynevezett tranzitútvonalat határoznak meg, kijelölt pihenőhelyekkel és benzinkutakkal, hogy a lehető leggyorsabban áthaladhassanak az országon.

A Kínából, a Dél-Koreából, az Iránból és az Olaszországból személyforgalomban érkező külföldi állampolgárok beléptetését a rendőrség megtagadja.

A legfrissebbek a koronavírusról az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top