Aktuális

Segítő hálózatot szerveznek a digitális távoktatásért

Az informatikai szektorban szakmai összefogás szerveződik a digitális távoktatás támogatására.

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) tagvállalatainak részvételével segítő hálózatot szervez annak érdekében, hogy a koronavírus miatt kialakult helyzetben minél hamarabb és minél hatékonyabban meg lehessen valósítani a digitális távoktatásra való átállást – írja az Index

A szakmai szervezet ajánlást is megfogalmazott, amely szerint az előttünk álló napokban hasznos lenne előrehozni a tavaszi szünetet, hogy ezzel is könnyebbé váljon a távoktatásra való átállás. Az IVSZ szerint az is segítené a felkészülést, ha a digitális tanrend csak ezután az előrehozott szünet után lépne életbe. 

A digitális oktatásért indít összefogást az IVSZ a koronavírus miatt

A koronavírus miatt a teljes oktatást digitális távoktatásra állítják át (Fotó: Getty Images)

A szervezet szerint a pedagógusok és a családok aligha állnak készen az azonnali váltásra, ezért az IVSZ kész a szakmai összefogás élére állni. 

Az IVSZ a tagvállalatai nevében felajánlja, hogy minden rendelkezésére álló eszközzel támogatja az oktatási kormányzat, az iskolák és a családok erőfeszítéseit

– áll a szövetség közleményében.

A kezdeményezés értelmében az IVSZ elnöksége felkéri a szervezet közel 400 tagvállalatát és a digitális gazdasági szereplőket, gondolják végig, hogy milyen módon, milyen eszközökkel, szolgáltatásokkal vagy szakértői kapacitással tudnának hozzájárulni az oktatás folytonosságának fenntartásához.

Az Index információi szerint a felhívásra már 19 felajánlás érkezett, ezeket az IVSZ gyűjti és segít a módszertani ajánlások kidolgozásában is. 

Tisztában vagyunk azzal, hogy sok pedagógus még nem próbálta ki a digitális eszközöket és digitális pedagógiai módszereket – őket szeretnénk megnyugtatni, hogy léteznek olyan egyszerű megoldások, amelyek elsajátítására néhány óra elegendő.

– írja az IVSZ közleményében.

A szervezet weboldalán és Facebook-oldalán is folyamatosan tájékoztatást ad az általa ismert kezdeményezésekről. A digitális oktatást segítő felajánlásokhoz kérdőív kitöltésével lehet csatlakozni.

További cikkeink a digitális távoktatással kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top