Aktuális

Karantént rendezhetnek be a kiürített kollégiumokban

A diákoknak minden holmijukat ki kellett pakolniuk a kollégiumokból, ahol szükség esetén karantént rendeznek be.

A koronavírus-járványban szükség esetén karantént rendeznek be a kiürített kollégiumokban  – erősítette meg az RTL Híradónak az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A tárca szerint az egyetemisták eddigi lakóhelyén azokat helyezik majd el, akik tünetmentesek, nem szorulnak kórházi kezelésre és nem tudják megoldani az otthoni karantént.

Hallgatók várakoznak a kiköltözésre a Pécsi Tudományegyetem Szalay László Kollégium épülete előtt Pécsen 2020. március 16-án (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Hallgatók várakoznak a kiköltözésre a Pécsi Tudományegyetem Szalay László Kollégium épülete előtt Pécsen 2020. március 16-án (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

A kormány múlt szerdán döntött arról, hogy bezárnak az egyetemek és főiskolák. A kollégistákkal először azt közölték, hogy elég a legszükségesebb holmijaikat kipakolniuk, a hétvégén azonban kiderült, mindent el kell vinniük.

Ez sok diáknak két utazást jelentett, tegnap este pedig több kollégiumnál is óriási tömeg alakult ki a kiköltöző kollégisták miatt. Egy emeletre egyszerre csak egy hallgatót engedtek be, közben viszont rengetegen várakoztak órákig az épület előtt, ezalatt a fiatalok könnyen megfertőzhették egymást.

Friss hírek a koronavírusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top