Aktuális

Világszerte tapssal köszönik meg esténként az erkélyről az egészségügyi dolgozók munkáját

#azablakomból mozgalom Spanyolországban indult, az egészségügyi dolgozókat támogatják, ismerik el tapssal. Már nálunk is terjed a kezdeményezés.

A kezdeményezés a közösségi médiában kezdődött, mára sok országban rítussá vált az esti ováció, mellyel az egészségügyben dolgozók koronavírus elleni küzdelmét köszönik meg a házi karanténban lévő emberek. Már itthon is vannak hasonló kezdeményezések.

#azablakomból mozgalom Spanyolországban indult, az egészégügyi dolgozókat támogatják, ismerik el tapssal. Illusztráció: Margaux Bellott on Unsplash

#azablakomból mozgalom Spanyolországban indult, az egészségügyi dolgozókat támogatják, ismerik el tapssal (Illusztráció: Margaux Bellott on Unsplash)

Portugáliában este 10 órakor állnak ki az erkélyükre, ablakaikba a lakók, hogy országos szintű ovációval mondjanak köszönetet az egészségügyi szakemberek áldozataiért. „A kezdeményezés eredetileg Olaszországból, majd Spanyolországból indult, de már itt is minden este 10-kor megtapsoljuk az orvosokat, ápolókat. Kimegyünk az erkélyre, és tapsolunk. Én mindig sírok is, mert mindig meghatódok” – mondta el lapunknak egy Lisszabonban élő édesanya. 

Ez Lisszabon hangja esténként, tényleg lúdbőrös élmény:

Már nálunk is szárba szökkentek hasonló kezdeményezések, például Káposztásmegyeren:

 

Dorogon pedig 19:30-kor tapsolnak.

„Este 8-kor menj ki az erkélyedre, az ablakodba, és tapssal köszönd meg az orvosok, ápolók, mentők, nővérek, és minden értünk dolgozó kitartását!” – szól az #azablakombol hashtag alatt talált felhívás.

Ti csatlakoztok?

Aktuális híreink a koronavírus témájában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top