Aktuális

Végre egy jó hír Kínából: Megszületett 2020 első panda ikerpárja

Kisebb csodának is tekinthető a pandabocsok születése, ugyanis ritka, hogy a pandák tavasszal kölykedznének.

Fu Wa, a 17 éves panda a kínai szecsuáni tartományban lévő pandatenyésztési központ egyik lakója kedden két kis pandának adott életet. Hihetetlen, de az egyik szőrmók jelenleg 159,8 grammot, a másik mindössze 119,5 grammot nyom.

Kisebb csodának is tekinthető a pandabocsok születése, ugyanis a ritka, hogy a pandák tavasszal kölykedznének. Illusztráció: Pascal Müller on Unsplash

Kisebb csodának is tekinthető a pandabocsok születése, ugyanis a ritka, hogy a pandák tavasszal kölykedznének (Illusztráció: Pascal Müller on Unsplash)

Az óriáspanda szaporodási időszaka március és május közé esik. Erre az alkalomra a különben magányosan élő állatok párt keresnek, a hímek között harc is előfordulhat a párosodás előjogáért. Más medvékhez hasonlóan a megtermékenyített petesejt mintegy 45-120 napig tartózkodik az anyaállat méhében, és csak ezután ágyazódik be. A legtöbb kölykedzés augusztusra vagy szeptemberre esik, ilyenkor egy vagy kettő, ritkán három bocs születik.  Épp ezért Wu Kongju pandakutató szerint rendkívül ritka, hogy a pandák tavasszal hozzák világra kölykeiket.

(via)

Aktuális híreink a pandákról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top