Aktuális

Tűkkel és csavarokkal átszúrt húst dobott a kutyáknak egy péceli férfi

Állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás egy 70 éves férfi ellen, aki tűkkel és csavarokkal átszúrt húsdarabokkal akarta távol tartani a kutyákat a portájától.

Tűvel és facsavarral tűzdelt húsdarabokkal kínálta a portája körül ólálkodó kutyákat egy péceli férfi. Egy kutyasétáltató nő értesítette a rendőröket március 17-én délután, hogy Pécelen tűkkel átszúrt húsdarabokat talált az utcán, sőt kutyája evett is belőle.

Az ebet állatmentők kórházba vitték, a kiérkező járőrök pedig a helyszínről előállították azt a 70 éves helyi férfit, aki elismerte, hogy ő szórta ki az ebekre veszélyes ételt. Tettét azzal indokolta, hogy fia telkének környezetében sok a kóbor kutya és azok ürüléke, amiből elege lett. Ezért aznap délelőtt egy adag nyers sertéshúst kockára vágott, tűkkel és facsavarokkal tűzdelte, majd kirakta a porta közelébe – számol be a police.hu.

A rendőrök lefoglalták a húst, amelyet megsemmisítésre átadtak az önkormányzat hatósági embereinek. A Gödöllői Rendőrkapitányságon állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a férfi ellen.

Kisállatokkal kapcsolatos hírek az nlc.hu-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top