Aktuális

A honvédség veheti át több cég irányítását idehaza

Péntektől az utcákon is több katonát láthatunk majd a koronavírus miatt.

Megkezdte működését a a járványhelyzetben létfontosságú vállalatok működéséért felelős akciócsoport – ezt még kedden jelentette be Szabó István, a honvédelmi tárca államtitkára a koronavírussal kapcsolatban. Az akciócsoport feladata lesz a többi között biztosítani azokat a távközlési, közlekedési, energetikai, gyógyszeripari, egészségügyi cégeket biztosítani, amelyek működése létfontosságú a járványhelyzetben Magyarországon.

Eddig 140 vállalatot választottak ki – mondta el Benkő Tibor honvédelmi miniszter, de mint megjegyezte: ennél jóval több van, amelynek az ország biztonságos működését kell szolgálnia. Az érintett vállalatokhoz néhány tagú katonai, honvédelmi irányító csoportot küldenek ki. Az irányítócsoportok – melyekben rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai is lesznek – nyomon követik és koordinálják a vállalati munkát. Tevékenységükről rendszeresen jelentést adnak a Honvédelmi Minisztériumban létrehozott irányítócsoportnak, amely az országos operatív törzsnek jelent.

A csütörtöktől akcióba lépő honvédelmi irányítócsoportok feladata kettős: a fizikai biztonság és a működőképesség feltételeinek biztosítása.

A honvédelmi miniszter azt is bejelentette, hogy péntek reggeltől nagyobb létszámban jelennek meg a katonák az országban. Az országot honvédelmi szempontból hét járőrkörzetre osztották. Elsősorban azokon a településeken kell nagyobb katonai jelenlétre számítani, ahol most is van katonai alakulat.

(MTI)

A legfrissebb hírek koronavírus témában az nlc.-n:

magyar honvédság, koronavírus

Péntektől több katonával találkozhatunk az utcákon. (MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top