Aktuális

Koronavírus: drasztikusan megugrott a halottak száma Olaszországban, és még mindig nem tetőzött a fertőzés

Egyre több beteg hal meg Olaszországban, átlagéletkoruk továbbra is 80 év körül van.

Minden eddiginél többen, 793-an haltak bele Olaszországban az új típusú koronavírus-járvány okozta betegségbe az elmúlt 24 órában, s ezzel 4825-re emelkedett a Covid-19 betegség eddigi áldozatainak száma. Az elhunytak száma egy nappal korábban 627 volt, átlagos életkoruk továbbra is 80 év körül van. A diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt szintén az eddigi legmagasabb számmal, 4821-gyel emelkedett. Ugyanakkor a gyógyultak száma is az eddigi legtöbbel, 943-mal ugrott egy nap alatt, és túllépte a hatezret.

 

Fertőtlenítenek a pisai ferde torony közelében - MTI/EPA-APA/Fabio Muzzi 

Fertőtlenítenek a pisai ferde torony közelében – MTI/EPA-APA/Fabio Muzzi 

Silvio Brusaferro, a Közegészségügyi Hivatal vezetője elmondta: „a tetőzés pillanata nem számítható ki előre, akkor fog bekövetkezni, amikor utána csökkenésnek indul a betegek száma”. 

Olaszország középső és déli részén eddig sikerült megfékezni a diagnosztizált betegek és a halottak számának napról napra folytatódó növekedését: az országnak ebben a felében összesen 70-en haltak meg az utóbbi egy napban. A számokat a legtöbb beteget regisztráló Lombardia tartomány adatai emelik folyamatosan, ám hirtelen megemelkedett az igazolt fertőzöttek száma a Lombardiával szomszédos, több mint négy millió lakosú Piemonte tartományban.

A mozgáskorlátozást szombattól tovább szigorították a szabadidős tevékenység betiltásával.

(MTI)

A legfrissebb koronavírusos hírek az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top