Aktuális

Koronavírus: Olaszországban leállítják a nem létfontosságú termelést

Szombaton minden eddiginél többen haltak meg Olaszországban a koronavírus miatt, a kormányfő a hírre újabb szigorításokkal reagált.
Koronavírus, Európa

Olaszországban ezentúl kizárólag a létfontosságú termékek előállítását és szolgáltatásokat fogják engedni; minden más termelés leáll. Nyitva maradnak az élelmiszerüzletek és a gyógyszertárak, de az összes hivatalt bezárják – jelentette szombat éjszaka közzétett videójában Giuseppe Conte.

Az olasz kormányfő bejelentése – ami egyelőre április 3-ig lesz érvényben – az összes olyan, nem elsődlegesen szükséges termelést végző gyárat és üzemet érinti, amelyben az utóbbi hetekben még nem állították le a termelést. Ez tulajdonképpen az ország ipari-gazdasági motorjának tartott észak-olaszországi térség teljes megbénítását jelenti – írja a 24.hu.

Létfontosságú tevékenységnek egyébként az élelmiszer- és gyógyszeripar, a mezőgazdaság, a halászat és az információszolgáltatás számít. „Megkérek mindenkit, hogy őrizze meg a nyugalmát, együtt sikerülni fog” – jelentette ki videójában Conte, aki az után tette a bejelentést, hogy szombaton az országban minden eddiginél többen, 793-an haltak meg az új koronavírus miatt, és csaknem 5 ezerrel emelkedett a diagnosztizált fertőzöttek száma.

Még több hír az olaszországi koronavírus-helyzetről: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top