Aktuális

Imádjuk a tornatanárt, aki vasalódeszkán tanítja az úszást

Az online tanórák világában talán a testnevelést oktatók azok, akik a legtöbb kihívással találkozhatnak. A makói gimnázium oktatója zseniálisan oldotta meg a feladatot!

A koronavírus-járvány miatt az általános és középiskolás pedagógusok egy hete online tartják az óráikat, és mostanra – nyugodtan mondhatjuk – minden szereplő kezd beleszokni ebbe a merőben új, és szokatlan helyzetbe: Skype-on matekóra, Zoomban verselemzés, e-mailen, esetleg Facebook Messengeren házi feladat jön. 

A testneveléssel foglalkozó pedagógusok helyzete speciális, de ahogy a következő példa is mutatja, megoldják ők ezt a kihívást is. A makói József Attila Gimnázium tesitanára zseniális videóval rukkolt elő, amiben azt mutatja be tanítványainak, hogy még egy olyan sportot is gyakorolhatnak otthon, a négy fal között, mint az úszás. Nem kell hozzá más, csak egy kis képzelőerő, napszemüveg, védőital, no és persze egy jól megerősített vasalódeszka. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top