Aktuális

Koronavírus: ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók

Újabb könnyítést kaptak a járvány idején az egészségügyben dolgozók.

A járványhelyzetben mutatott példás helytállásuk elismeréseként, munkájuk támogatása érdekében minden egészségügyi dolgozó korlátlan díjmentes utazásra jogosult a helyközi közforgalmú közlekedésben, így vasúton is. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a kijárási korlátozáshoz igazodva rendkívüli menetrendi módosítások bevezetését rendelte el a helyközi személyszállításban, ez érint egyes belföldi országos, regionális és elővárosi vonatokat.

Az egészségügyi dolgozók számára a korlátlan díjmentes utazási lehetőség a veszélyhelyzet megszűnéséig van érvényben; a MÁV-START, a MÁV-HÉV, a GYSEV, a Volánbusz és más helyközi autóbuszos szolgáltatók járatait használhatják ingyenesen. A jogosultság az egészségügyi szolgáltató vagy fenntartó által 2019-ben vagy 2020-ban kiállított „Utazási utalvány”, a személyi igazolvány és lakcímkártya együttes felmutatásával, utazási utalvány hiányában az egészségügyi szolgáltató vagy fenntartó által kiállított igazolással, vagy az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító hatósági igazolvánnyal vehető igénybe.

Az utazási kedvezményre jogosító, 2020. március 31. napjáig érvényben lévő igazolványok, igazolások és utalványok a veszélyhelyzet megszüntetését követő 15. napig érvényben maradnak.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI / AP / LaPresse / Claudio Furlan 

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top