Aktuális

Halálba kergette a koronavírus a hesseni pénzügyminisztert

Nem bírta a válság okozta nyomást, a vonat elé ugrott.

Holtan találták a németországi Hessen tartomány pénzügyminiszterét, a hatóságok szerint Thomas Schäfer öngyilkos lett. A tartományi kormány miniszterelnökének nyilatkozata szerint a tárcavezetőt a koronavírus-járvány körüli gondok kergették a halálba.

Thomas Schäfer „szó szerint éjt nappallá téve dolgozott azért, hogy pénzügyileg és a szervezést tekintve megoldjuk a válságot” – mondta Volker Bouffier miniszterelnök a kormány wiesbadeni székhelyén, kiváló szakembernek és nagyszerű politikusnak nevezve az elhunytat. Schäfer „nagyon aggódott, hogy sikerül-e megfelelni a lakosság hatalmas elvárásainak”, különösen a járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására biztosított pénzügyi segítséget illetően, és a jelek szerint a nagy aggodalom „agyonnyomta” – mondta a hesseni kormányfő.

Thomas Schäfer a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa volt, tíz éve töltötte be a pénzügyminiszteri tisztséget a hesseni kormányban, így ő volt országszerte az egyik legtapasztaltabb vezető tartományi politikus. A miniszter 54 éves volt, feleségével két gyermeket neveltek. Holttestére egy vasúti sín mellett bukkantak rá Wiesbaden közelében szombaton.

Hessen a járvánnyal közepesen sújtott tartományok között van pillanatnyilag. Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma 2943 volt vasárnap, ami 167 esettel több az egy nappal korábbinál. A legtöbb igazolt fertőzött – 330 ember – Frankfurtban él. A vírus okozta betegségben elhunytak száma 11-ről 12-re emelkedett.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Vasvári Tamás 

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top