Aktuális

Koronavírus: 7-10 nap múlva jobbra fordulhat a helyzet

Legalábbis számos nyugat-európai országban és Amerikában.

A napi új koronavírus-fertőzéses esetszám már 20 százalékosnál kisebb ütemben nő Amerikában, ez március eleje óta a legalacsonyabb. Eközben az olasz helyzet is túl van a nagy felfutáson, a többi nagyobb európai országban pedig 7-10 nap múlva jutunk el eddig a biztató kilátásig – írja a Nordea Bank jelentése alapján a Portfolio.hu.

Három európai országban, Belgiumban, Spanyolországban és Hollandiában viszont még nagy lehet a baj, mert a mutatóik alapján más halálozási pályán haladnak, mint a többi nyugat-európai ország.

Védőmaszkot viselő nő halad el egy bezárt bolt lehúzott redőnykapujára festett graffiti előtt Athénban 2020. március 30-án (fotó: MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz)

Védőmaszkot viselő nő halad el egy bezárt bolt lehúzott redőnykapujára festett graffiti előtt Athénban 2020. március 30-án (fotó: MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz)

Noha az Egyesült Államokban és számos nyugat-európai országban – sőt úgy tűnik, nálunk is – ellaposodott a járványgörbe a korlátozó intézkedések hatására, ezeket még nem lehet feloldani, nehogy újra felgyorsuljon a koronavírus terjedése. Amerikában országszerte április 30-ig hosszabbították meg a szociális távolságtartásra (rendezvények, összejövetelek tiltására) vonatkozó előírást, a brit járványügyi vezető szerint viszont náluk akár június végéig is meg kell hosszabbítani majd a korlátozó intézkedéseket.

Legfrissebb hírek a koronavírusról az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top