Aktuális

Koronavírus: végre valami jó hír Olaszországból

Olaszországban az utóbbi egy héten az elhunytak száma most először maradt 700 alatt.

Olaszországban túllépte a 15 ezret az új típusú koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma, egy nap alatt 681-en vesztették életüket, a legkevesebben az elmúlt egy hét során. A diagnosztizált fertőzöttek száma viszont 2886-tal emelkedett a szombati 2339-hez képest. Négyezernél valamivel kevesebben vannak intenzív osztályon. Franco Locatelli, a Közegészségügyi Hivatal elnöke kiemelte, hogy a járvány olaszországi terjedése kezdetétől ez volt az első alkalom, hogy az intenzíven kezeltek száma csökkent, 74 beteggel. A gyógyultak száma elérte a 20.996-ot.

Fotó: MTI/EPA/ANSA/Nicola Fossela

Fotó: MTI/EPA/ANSA/Nicola Fossela

Locatelli szerint számok továbbra sem teszik lehetővé az óvintézkedések enyhítését. „Nem úsztunk meg még semmit, a mostani adatok az eddigi kijárási korlátozás eredményei, és továbbra is felelősségteljes magatartást kell követnünk” – hangoztatta az egészségügyi szakértő. 

Több mint másfél hónap bezártság után a rendkívüli jó időben egyre több embert látni az olasz utcákon. Az utóbbi két napban 15 ezren sértették meg a kijárási korlátozást. A gócpont Milánóban 38 százalékra emelkedett az otthonukat elhagyók száma. Nápoly sikátorai megteltek utcai árusokkal és vevőkkel. Emilia Romagna tartomány kormányzója rendelettel tiltotta be a szabadban sétálást és a kocogást a tavaszi szünet napjaiban. Az egészségügyi hatóságok továbbra is hangsúlyozzák, hogy az óvintézkedések április 13-ig tartó meghosszabbítása után sem várható ezek teljes feloldása. 

(MTI)

A legfrissebb koronavírushírek az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top