Aktuális

Őrjöngött, verekedett egy férfi a kisboltban, mert nem vehetett sört és chipset

A fedél nélkül élő férfi délelőtt próbált vásárolni, nem hagyták, pofozkodni kezdett.

Gyorsított eljárásban ítélték el azt a 30 éves újpesti hajléktalan férfit, aki a nyugdíjasoknak fenntartott idősávban akart vásárolni, s amikor nem szolgálták ki, bántalmazta az egyik idős vásárlót és a bolti eladót is – közölte a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-vel. A közlemény szerint a férfi március 29-én a 65 év felettiek délelőtt 9 óra és 12 óra közötti élelmiszerbolt-látogatási idősávját megszegve sört, valamint chipset próbált vásárolni egy újpesti kisboltban. A bolt eladója figyelmeztette a férfit, hogy délelőtt nem vásárolhat, ő ennek ellenére levette a polcokról a kiválasztott termékeket, majd fizetni próbált, de a pénz elfogadását a bolti eladó megtagadta, mire a férfi szitkozódni kezdett. Ezt hallotta meg egy boltba belépő időskorú vásárló, aki kérdőre vonta a vádlottat, mire ő a nyugdíjas férfit három alkalommal tenyérrel arcul ütötte és közben a polcokról több terméket a földre sodort. A bolti eladó a megtámadott vásárló segítségére sietett, mire a vádlott őt is arcul ütötte, amitől az eladó az egyik polcnak esett.

Pénztáros védőmaszkban egy fővárosi CBA üzletben a kijárási korlátozás előtti napon (fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Pénztáros védőmaszkban egy fővárosi CBA üzletben a kijárási korlátozás előtti napon (fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A magáról megfeledkezett férfit a többi vásárló fogta le és vitte ki az üzletből. A kerületi bíróság a büntetett előéletű vádlottat – távmeghallgatás után – 90 nap elzárásra ítélte.  Az ítélet jogerős és végrehajtható – áll a közleményben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top