Aktuális

Bezárják az Aggteleki Nemzeti Parkot a húsvéti hétvége előtt

Aggteleken is feladták a próbálkozást: inkább bezárnak.
bezárt aggtelek

Egyre több hely esik ki a kirándulási úti célok közül, mert tarthatatlannak tűnik a másfél méteres biztonságos távolság az emberek között. Most Aggtelek is „elesett”, pontosabban megmenekült.

A kezelő igazgatóság úgy döntött, hogy lezárja a hozzá tartozó térséget, mert más módon nem tudta elérni, hogy a látogatók betartsák az egészségügyi szabályokat.

„Az elmúlt hetek tapasztalatai azt mutatják, hogy sokan sem magukra, sem másokra nem tudnak, vagy nem akarnak vigyázni… Ezért az ANP Igazgatóság minden kezelésében lévő olyan helyet lezárt, ahol sorra figyelmen kívül hagyják a járványveszély miatt kötelezővé tett előírásokat.”

Tiltott hely lett tehát a játszótér, a parkolók és a pihenőhelyek is. Mint hozzáteszik: a szigorú intézkedésre a helyben lakók biztonsága érdekében került sor. „Köszönjük megértésüket és kérjük, hogy a rendkívüli helyzetre tekintettel inkább a lakóhelyük közelében található természeti környezetben tervezzék pihenésüket!” – tanácsolja a Facebook-poszt.

Ez persze van, akinek nehezen oldható meg, hiszen nincs a közelében kellő méretű zöld hely, ugyanakkor az sem megoldás, hogy mindenki a legnépszerűbb kirándulóhelyeken csoportosul.

A kommentelők többsége megérti, és üdvözli a felelősségteljes döntést, amely valószínűleg a teljes idei évre vonatkozik. Addig is nézegessünk szép fotókat erről az egyedülálló helyről!

Koronavírushírek az nlc.-n

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top