Aktuális

Idén kevesebbet költünk húsvétkor

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) arról számolt be, hogy idén elmarad a húsvéti vásárlásaink összértéke a korábbi években megszokottól.

Vámos György, az OKSZ főtitkára az MTI megkeresésére elmondta, hogy az elmúlt két évben húsvét idején 50-60 milliárd forinttal is megugrott az élelmiszerboltok forgalma a január-februári adatokhoz képest, azonban idén ennél kevesebbre számítanak. Az utóbbi hetekben a vásárlók egy-egy nagyobb járványhelyzeti bejelentés után ugyan megrohanták a boltokat, de az ezek közötti időszakokban általában mérséklődött a forgalom, sőt az utóbbi időben már azt jelzik a boltok, hogy a megszokottnál kisebb forgalmat produkálnak. Elmondása szerint ugyan a vásárlók beszerzik az ilyenkor szokásos húsvéti termékeket, de a korábbinál kisebb mennyiségben, megfontoltabban vásárolnak az emberek. Ez persze nem jelenti azt, hogy a csütörtöki és szombati napon ne lenne majd erős nyomás a boltokon.

 

Képünk illusztráció (MTI fotó: Oláh Tibor)

Képünk illusztráció (MTI fotó: Oláh Tibor)

Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója szerint a csokoládéfigurák lehetnek a járvány legnagyobb áldozatai, ugyanis ezeket a figurákat most sokkal kevésbé keresik a vevők a korábbi években megszokottnál. A LIDL Magyarország arról tájékoztatta az MTI-t, hogy egész márciusban forgalomnövekedést tapasztaltak a tavalyi hasonló időszakhoz képest, és húsvétkor is élénkül a forgalmuk, a tetőzést csütörtökre várják.

nlc.kapcsolódó

Zavaros járványhelyzetben a boltok húsvéti nyitvatartása – segítünk eligazodni

Orbán Viktor ma jelenti be, mi lesz húsvétkor a kijárási korlátozással

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top