Aktuális

Húsvétra lezárhatják a Margitszigetet

A főpolgármester elárulta: a hosszú hétvégére felmerült a Margitsziget lezárása is.

A húsvéti időszakra bizonyos közterületek, többek között a Margitsziget lezárása is felmerült – közölte tegnapi online sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, a hvg.hu kérdésére.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, szerda délelőtt közös sajtótájékoztatót is tartott a Karmelitában Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Karácsony Gergely, valamint Szita Károly, a megyei jogú városok szövetségének elnöke. A főpolgármester ott is elmondta, hogy az elmúlt hetekben a kerületek minden tőlük telhetőt megtettek a járvány megfékezéséért, ettől függetlenül – egyeztetve a fővárosi közgyűlés frakcióival – úgy gondolja, hogy a ma meglévő korlátozásokat még legalább egy hónapig fenn kell tartani, épp ezért azt a szerdai egyeztetésen azt javasolta a kormány képviselőinek, hogy hosszabbítsák meg a héten lejáró korlátozó intézkedéseket.

Margitsziget

Margitsziget (Fotó: Getty Images)

Idén országszerte elmaradnak a húsvéti rendezvények, a hosszú hétvégére számos vidéki város vezetett be lezárásokat, korlátozásokat, hogy csökkentse az odalátogatók számát. A Velencei-tónál például lezárják a parkolókat, Szentendre belvárosát is lezárják részlegesen a vendégforgalom, illetve a nem szentendreiek gépjárműforgalma elől, de Hollókő is „becsukja kapuit”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top