Aktuális
Szponzorált tartalom

Hősök, vagy csak a munkájukat végzik? (x)

Sokan, sokféleképpen tesznek a jelenlegi, sosem tapasztalt helyzetben azért, hogy az ország működését fenntartsák és az ügyfelek zökkenőmentes mindennapjait biztosítani tudják. Cikkünkkel az ELMŰ-ÉMÁSZ üzemvitel munkatársainak odaadó munkáját szeretnénk bemutatni.

Az emberek szinte már alapnak tekintik, hogy az áramszolgáltatásnak nevezett „gépezet” mindig működik, és meglepődnek, ha kisebb-rövidebb időre megszakad a szolgáltatás. Ilyenkor azonnal menni kell. Ha esik, ha fúj. Járvány idején is.

Ahhoz, hogy az ország működjön, szükség van megbízható áramszolgáltatásra. Ebben kiemelt szerep hárul az ELMŰ-ÉMÁSZ üzemviteli dolgozóira, akik függetlenül a körülményektől helyt állnak, és elhárítják az üzemzavart, kijavítják a hibákat és karbantartják a berendezéseket annak érdekében, hogy az orvosok gyógyítani tudjanak, a tanárok meg tudják osztani az online tananyagot, a mobiltelefonok működőképesek legyenek, a konyhákban lehessen főzni és sokan dolgozhassanak otthonról.

Hős, vagy csak a munkáját végzi? (x)

Az áramszolgáltatás nem egy könnyű iparág. Mindenkinek megvan a saját szerepe, mindenki egy megbízhatóan működő „gépezet” fontos része. Kell, aki stratégiát alkot, kell, aki az irányításban vesz részt, kell, aki az eszközök beszerzését végzi és kell, aki szervez, tervez, épít, fejleszt, megjavít. Mindenkire szükség van, mindenkire vigyázni kell, és mindenkire máshogy kell vigyázni. Van, akire úgy, hogy egy hétig folyamatosan a külvilágtól elzártan dolgozik. Van, akire úgy, hogy kézfertőtlenítőt biztosítunk számára.  Van, akire úgy, hogy hazaküldjük, hogy otthonról dolgozzon, és van, akire úgy, hogy maszkot, szemüveget, kesztyűt, védőruhát és minden elérhető felszerelést biztosítunk számára, hogy a veszélyes helyzetekben is helyt tudjon állni és az ügyfelek közelében tudjon dolgozni. Mindenkire vigyázunk, mindenkire úgy, hogy a legjobban tudja ellátni a feladatát.

Hős, vagy csak a munkáját végzi? (x)

Gondoljunk csak bele: mi lenne velünk a villamos hálózatokat szerelő szakemberek nélkül? Mi lenne, ha nem javítanának? Ők nap mint nap felveszik a szükséges munkavédelmi felszerelésüket, amit most  több egészségügyi védőfelszereléssel is kiegészítenek és dolgoznak a folyamatos áramszolgáltatáson. Nélkülük ez nem lenne lehetséges. Pedig otthon őket is hazavárja mindennap a családjuk, a barátok. Nem is egy olyan 60 év feletti dolgozó van, aki – bár felmentést kapott az ügyfélkapcsolattal járó munkák alól – mégis kérte, hogy dolgozhasson. A régió- és osztályvezetők, az irányítók és a csoportvezetők pedig mind bejárnak munkahelyükre és jelen vannak a villamos hálózatokat szerelő szakemberek életében. Köztük is vannak akik félnek, vannak akik megfontoltak, és vannak, akik nagyon óvatosak.

Egy közös bennük: hogy szeretik a szakmájukat és felelősségteljesen gondolkodnak a munkájukról.

Tudják, hogy nekik a területen mindig rendelkezésre kell állni. A lakosságnak, az ipari fogyasztóknak, a közintézményeknek az  ügyfeleknek villany kell.  Ha esik, ha fúj, ha járvány van. Örülnek, hogy szolgál(tat)hatnak, de tudják, hogy vigyázni kell magukra, vigyázni kell az ügyfelekre is. Ezért használják a védőfelszereléseket. Felelősségteljesen gondolkodnak. Ezt nevezhetjük a szakma szeretetének, elkötelezettségnek, bajtársiasságnak.

Megérdemlik, hogy hálásak legyünk nekik. Köszönjük!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top