Aktuális

Május 1-jén sem engedné be a városba a turistákat Szentendre polgármestere

A húsvéti hétvégén a polgármesterek dönthettek arról, szigorúbb kijárási korlátozást vezetnek-e be településeiken. De mi lesz május 1-jén?

A kormánynak kellene meghatározni a szabadidő eltöltésének szabályait, minél előbb – idézi Szentendre polgármesterét, Fülöp Zsoltot a 444.hu, aki az ATV Híradójának elmondta, a kormánytól csak a húsvéti hétvégére kaptak felhatalmazást a polgármesterek, hogy saját településeiken a koronavírus-járvány miatt szigorúbb kijárási korlátozásokat vezessenek be, viszont az intézkedést meg kellene hosszabbítani.

Fotó: Facebook/Szentendre

Fotó: Facebook/Szentendre

Szentendrén a húsvéti hosszú hétvégén éltek is a lehetőséggel, pénteken az autósokat, szombaton pedig már a más településről érkező kerékpárosokat sem engedték be a belvárosba. Fülöp szerint az intézkedés sikeres volt, meg kellene hosszabbítani, minél előbb, hiszen közeledik a május 1-jei hosszú hétvége. 

A polgármester szerint a kormánynak olyan intézkedést kellene hoznia, hogy a szabadidős tevékenységeket a lakcímkártya alapján az adott település közigazgatási határán belül lehessen végezni.

Aktuális híreink a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top