Aktuális

A német állatkertek listázzák, melyik állatokat kell majd leölni a járvány miatt

A szomorú megoldásra a kieső bevételek miatt lehet szükség.

A koronavírus-járvány miatt óriási bevételkieséssel kell megküzdenie az európai állatkerteknek, hiszen a kijárási korlátozások miatt rengeteg látogatótól estek el a tavaszi hetekben – írja a 444.hu. Németországban annyira súlyos a helyzet, hogy akadnak olyan állatkerti vezetők, akiknek már azt kell mérlegelniük, hogy melyik állatokat ölik le elsőként, a költségek mérséklése, illetve a többi állat etetése érdekében.

A lap a neumünsteri állatkert igazgatóját, Verena Kasparit idézi, aki szerint már listázzák a leölhető állatokat. A drasztikus megoldást csak a legvégső esetben vetnék  be, igaz, az igazgató szerint az anyagi gondokat ez sem oldaná meg, eljöhet azonban az a pont, amikor inkább az állatok elaltatása mellett döntenek, hogy ne kelljen éhezniük. Az állatkertek pénzügyi nehézségeit fokozza, hogy sok állatot csak friss táppal lehet ellátni, ami további súlyos költségeket jelent. 

A német állatkertekben levághatják az állatokat a járvány miatt

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A német állatkertekre nem vonatkozik a helyi kormány meghirdetett, vállalkozásokat támogató mentőcsomagja. Kaspari szerint csak az ő intézménye idén tavasszal nagyjából 175 ezer euró bevételtől esett el. A német állatkertek szövetsége, a VdZ szerint a helyzetet nehezíti, hogy az állatkertek nem tudják egyszerűen felfüggeszteni a működésüket, az állatok ugyanis folyamatos etetést és gondozást igényelnek. 

További híreink a koronavírussal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top