Aktuális

PSZ: a vizsgák előtt teszteljenek le minden érettségiző diákot és vizsgáztató tanárt

A Pedagógusok Szakszervezete nem találja elég biztonságosnak az érettségi lebonyolítását abban a formában, ahogy most a kormány tervezi.
Koronavírus-teszt minden érettségiző diáknak?

Az Operatív Törzs legutóbbi, péntek délelőtti sajtótájékoztatóján beszélt az idei érettségi vizsgák megrendezésének részleteiről Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár. A 2020-as érettségi szezon pontos lebonyolításáról mi is írtunk korábban. Erre érkezett reakcióként a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) véleménye, akik a megjelent kormányrendelet alapján nem tartják elégségesnek az érettségiben részt vevő személyek (diákok, pedagógusok, technikai személyzethez tartozók) élet- és egészségvédelme érdekében tett biztonsági intézkedéseket – áll a szakmai szervezet nlc.-nek eljuttatott közleményében.

„Ha a kormány ragaszkodik az írásbeli érettségi május 4-i kezdési időpontjához, a PSZ követeli, hogy minden olyan személyt teszteljenek, aki a középiskolai érettségiben részt vesz. Csak azok vizsgázhassanak, illetve vehessenek részt, működhessenek közre a folyamatban, akiknél koronavírusteszt eredménye negatív” – fogalmaznak. 

A szervezet azzal érvel, hogy maguk a diákok is vírushordozók lehetnek, továbbá, ha kisebb eséllyel is, de megbetegedhetnek. E mellett a PSZ arra szólította fel az idős pedagógusokat és az érettségiben részt vevőket, vegyék komolyan az államtitkár kérését, és amennyiben krónikus betegségben szenvednek, vagy más okból veszélyeztetve érzik magukat, semmiképpen se vállaljanak munkát, beosztást az érettségik alatt.

Koronavírus-érettségi Magyarországon: pró és kontra azzal kapcsolatban, hogy milyen döntés született az idei vizsgákról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top