Aktuális

Karácsony Gergely: kötelező lesz maszkban BKV-zni

Bécs mintájára Budapest polgármestere is előírta, hogy hamarosan csak megfelelő védőfelszerelésben lehet a fővárosi tömegközlekedési járműveken utazni. Közben most hétvégén újabb budapesti helyszíneket zárnak le.
Kijárási korlátozások és kötelező maszkviselés Budapesten

Karácsony Gergely hivatalos Facebook-oldalán közzétett videójában jelentette be, hogy a húsvéti hétvége mintájára most hétvégén is lezárja a főváros önkormányzata a Margitszigetet reggel 9 és este 8 óra között. A kora reggeli és késő esti órákban lehet futni a szigeten, de akkor is csak a szigorú 10 méteres távolság megtartása mellett.

Budapest főpolgármestere a videóban arról is beszélt, hogy Bécs mintájára április 27-től a BKV járatait kizárólag kendővel vagy sállal eltakart arccal vagy maszkban lehet igénybe venni. Mindezt azzal indokolta, hogy az osztrák fővárosban bevezetett hasonló intézkedés hatékonyan hozzájárult a koronavírus-járvány megfékezéséhez. Ezt várják most a hazai BKV-s utazásra vonatkozó szabályoktól is. 

Az önkormányzatok most hétvégére is jogosultságot kaptak, hogy saját jogkörben korlátozzák a közterület-használatot. Akikről már írtunk, mert most is éltek vele:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top