Aktuális

Légkondi szórta szét a koronavírust egy kínai étteremben

Új felfedezés a koronavírus cseppfertőzéses terjedésének lehetséges folyamatáról.

Meglepő felfedezésre jutottak kínai kutatók az új koronavírus zárttéri terjedéséről. Sikerült visszakövetniük egy fertőzési láncot, amely egy kantoni étterembe vezetett. Azonosítottak három családot, amely egyidőben tartózkodott az étteremben, és a három családból két héten belül tízen betegedtek meg koronavírustól – írja a 444.

Az egészségügyi szakemberek kiderítették, hogy a Vuhanból érkezett család – amelynek egyik tagján már az éttermi látogatás másnapján jelentkeztek a tünetek – 2020. január 24-én tartózkodott az étteremben, és pontosan 53 percig volt egy légtérben az egyik (B), 73 percig a másik családdal (C). Február 5-ig pedig a három családból összesen kilencen betegedtek meg.

Forrás: cdc.gov

Forrás: cdc.gov

A kutatás tehát megállapította, hogy az összes fertőzés az étterem egyik légkondijának légáramában történt, tehát feltehetően apró nyálcseppeket vitt magával az áramlat. Azok a vendégek, akik nem fertőződtek meg, a légkondi légáramán kívül voltak (az E és az F asztalnál ülők).

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top