Aktuális

Elmaradhat az idei csíksomlyói búcsú

Az aktuális járványhelyzettől teszik függővé, milyen formában tartják meg a csíksomlyói búcsút.

A tervek szerint május 29. és június 2. között rendezik meg az idei csíksomlyói búcsút, már jó ideje megvan a program, és a hagyományos zarándokvonatok indulását is bejelentették. Ám könnyen lehet, hogy a koronavírus közbeszól.

A Sokszínű vidék vette észre, hogy a Programturizmus oldalán egy járvány miatti kiegészítés olvasható a teljes program mellett:

„Ebben a bizonytalan helyzetben nehéz felelősen terveznünk a búcsúval kapcsolatban (is). Az elképzeléseink teljesen az aktuális helyzettől függenek. Mindez nagyon széles skálán mozog. A struktúráink és a korábbi évek tapasztalat segítenek abban, hogy bármelyik lehetséges forgatókönyvet életbe ültessük. A »legminimálisabb« elképzelés, hogy online közvetítjük a búcsús szentmisét egész addig terjedően, hogy minden rendben lesz. Természetesen a dolgok alakulásáról igyekezünk idejében értesíteni az érdeklődőket”

– írta Bőjte Mihály ferences atya, aki 2012 augusztusától szolgál a csíksomlyói kegytemplomban.

Hivatalos bejelentés egyelőre nem született arról, hogy elmarad-e az összmagyarság legjelentősebb keresztény eseménye, vagy milyen formában tartják meg.

(Kiemelt kép: MTI/Veres Nándor)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top