Aktuális

Koronavírus: 1984 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 10 beteg Magyarországon

Krónikus, idős betegek az áldozatok.
Kutatják a fertőzést

1984 főre nőtt hétfőre a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt újabb 10 idős krónikus beteg – tájékoztat a kormányzat .

Ezzel 199 főre emelkedett az elhunytak száma, 267-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból, ahol jelenleg 811 beteget ápolnak, közülük 60-an vannak lélegeztetőgépen.

Jelenleg még mindig a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés, így a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

A legtöbb fertőzött még mindig a fővárosban van.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik őket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét. 

(via)

(Kiemelt kép: Profimedia)

További cikkek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top