Aktuális

A szívet és a májat is károsíthatja a koronavírus

Németországban heti 750 ezer embert tesztelnek és még ez sem elég.

„A koronavírus-fertőzés károsíthatja a szívet, a májat, véralvadászavarokat is okozhat. A lehetséges szövődmények felderítése érdekében fontos a betegek alapos kivizsgálása, és az elhunyt betegek körültekintő boncolása is” – idézi Lars Schaadét, a német Robert Koch közegészségügyi intézet alelnökét a 444.hu. Schaade a kormány keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, az intézkedések lazítása társadalmi szempontból érthető, járványügyi szempontból azonban még fenn kell tartani a korlátozásokat. 

Lélegeztetőgépre kapcsolt orvosi gyakorlóbábu a berlini Vivantes Humboldt klinikán (fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan)

Lélegeztetőgépre kapcsolt orvosi gyakorlóbábu a berlini Vivantes Humboldt klinikán (Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan)

Németországban majdnem 150 ezer fertőzöttről tudnak és majdnem 5 ezer ember halt meg a fertőzésben – emlékeztet a lap. A halálozási arány 3,2 százalék. Hetente 750 ezer embert tesztelnek, de Lars Schaade szerint ennek a számnak heti egymilliónak kéne lennie, és mindenkit tesztelni kéne, aki légúti tünetekkel jelentkezik az egyészségügyben. A kívánt tesztszámot amiatt nem sikerül elérni – mondta –, mert a világpiacon hiány van a minták feldolgozásához szükséges reagensekből.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top