Aktuális

Koronavírus: Belgium május közepén újranyit

A belgák döntöttek, május közepétől fokozatosan kinyitnak a koronavírus-járvány miatt bezárt boltok és az iskolák.

Május közepétől, három szakaszban enyhítik a koronavírus miatti korlátozásokat Belgiumban. Sophie Wilmés belga kormányfő a kilábalási stratégiáról elmondta, hogy május 4-én több helyen újraindulhat a munka, de lehetőség szerint a nagyvállalatok dolgozói továbbra is otthonról dolgoznának, május 18-tól szigorú szabályok mellett kinyithatnak a kereskedések, végül május 18-tól az oktatási intézmények is újra megnyithatják kapuikat.

Belgiumban enyhítenek (fotó: pexels.com)

Belgiumban enyhítenek (Fotó: pexels.com)

Az éttermek, bárok és egyéb vendéglátó-egységek csak júniustól térhetnek vissza a régi kerékvágásba. Maszk viselése, a légzőszervek eltakarása kötelező lesz a tömegközlekedési eszközökön, továbbá olyan munkahelyen, ahol a másfél méteres távolság betartása nem lehetséges. 

A járvány terjedése lassul, de a helyzet még mindig komoly. Ma hozott döntéseink nincsenek kőbe vésve, bármikor visszavonhatjuk őket, ha a helyzet súlyosbodna” – hangsúlyozta a miniszterelnök.

nlc.koronavírus:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top