Aktuális

Operatív törzs: rengetegen szegték meg a kijárási korlátozásokat

Minden eddiginél több, 1005 esetben kellett intézkedniük a rendőröknek.

Április 26-án is megtartotta sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol először ismertették a koronavirus.gov.hu kormányzati portálon már ismertetett új statisztikákat is. Vagyis, hogy tegnapról mára:

  • 2500 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma,
  • elhunyt 10 krónikus beteg, köztük egy 37 éves nő,
  • 485-en pedig meggyógyultak.

Lakatos Tibor a tájékoztatón elmondta, a rendőrségnek minden eddiginél többször kellett intézkedniük a kijárási korlátozásokat megszegőkkel szemben: összesen 1005 alkalommal.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos beszélt arról is, hogy emelkedő tendenciát mutat a kórházban ápoltak száma, ezzel együtt Magyarországon továbbra is sikerül a járványgörbét laposan tartani. A koronavírus által leginkább érintett területek a főváros, valamint Pest megye. A tisztifőorvos ezek mellett azt javasolta, hogy azok, akiket nyomaszt a sok járványhír, kapcsolják ki a tévét és a telefont, tartsanak időről-időre vírusmentes perceket.

Aki rosszul érzi magát, hívjon mentőt, ne várjon – tanácsolta a tisztifőorvos, majd elmondta, Magyarországon még senki sem halt meg otthonában a vírus miatt.

Még több koronavírussal kapcsolatos friss hír az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top